Selasa, 3 Mac 2009

Tolonglah Tambah........

'Everything seems like went wrong lately' - itu sahaja yang boleh aku katakan secara kasarnya.

1. Seminggu sebelum cuti raya cina, LCD monitor rosak dan terpaksa menunggu untuk dibaiki selama dua minggu. PSM tergendala seketika (Haha...ini mungkin alasan semata-mata)

2. Sakit tekak yang berlarutan selama seminggu, kata doc S.M akibat perubahan cuaca. Batuk juga mengakibatkan aku sukar untuk tidur lena di waktu malam. (Adeh...sebenarnya ada sebab-sebab lain lagi..heeee...(^_^)...)

3.Entah tiba-tiba di tegur oleh malaikat izrail 2 hari lalu ketika baru pulang dari klinik....( hampir terlibat dengan kemalangan dengan sebuah kereta kancil...tapi bukan salah aku ya....tak percaya?? hah...tanya hafiqah)...syukur umur masih panjang.

4.Mahu pulang ke kampung halaman....tetapi teringat PSM banyak tak disiapkan lagi....jadi terpaksa batalkan niat murni ku itu....(T_T)

5.Semalam CPU rosak...tak boleh on....hantar baiki dan dikenakan cas RM60....(hooreeyy!! CPU sudah boleh berfungsi seperti sediakala)

6.Hari ini......CPU yang sudah dibaiki itu rosak kembali (kecewa...............................................)

Kesimpulan pengajaran yang aku perolehi:

1. Lapang sebelum sempit
2.Sihat sebelum sakit
3.Hidup sebelum mati
4.Jaga barang sebelum rosak
5.Ada lagi ke? Tolonglah tambah....heeeee

p/s: Pagi tadi hujan sangat lebat di sini...(ada kaitan ke dengan entri nie???)

11 ulasan:

nazri.sensei berkata...

makan sebelum habis..haha..

SangMentari berkata...

Masa muda sebelum tua.

Permata Nusantara, tika usia masih muda inilah kita harus beringat. Jangan tunggu bila senja menjengah, baru mahu ingat kepada Dia. Sekadar ingatan buat diri sendiri sebenarnya.Salam.

p/s doc S.M?? haha..Lepas sembuh sakit tekak nanti, rasa-rasanya sudah boleh lenalah ya..

Permata Nusantara berkata...

nazri sensei,
ish...makan aje...haha

Permata Nusantara berkata...

SangMentari,
Sama2lah kita beringat...(^_^)

p/s: Rasanya takkan dapat tidur lena bebrapa hari lagi, sakit tekak ini seakan tidak mahu pergi....sob...sob

fiQ berkata...

kuruz sebelom gumuk...wahaha (mase 1st n 2nd year...ngeh3)

Permata Nusantara berkata...

Amboi2 cik hafiqah.....sedap ye dia mengenakan org....haha....xpe2...yg penting maintain kiut..(heee....(^_^)..)

p/s: Cik fiQ, sat lg teman amik cpu bleh?

fiQ gurLz berkata...

ha, chanek la 2...nk mintk tlng, bg msg kt cniey...
mane la kte ni nk prasan...huhu
sori yer...

len kali, msg kt hp yer...hehe

akula berkata...

Permata Nusantara..
Maaflah ye tuan rumah. Letih aku baca komen yang menggunakan bahasa sms ni. Bukannya nak kena bayar pun.

Ibnurashidi berkata...

Salam ta'aruf..

Beringat sebelum kena..semoga menjadi wanita solehah ya!

Iliana berkata...

salam..

wahh~ dugaan sungguh tu..mungkin ada berita baik diakhirnya..bersabarlah~

diletakkan pun di ruangan 'asam garam kehidupan' pastinya akan cukup rasa kehidupan kamu dengan pengalaman sebegini rupa kan..bersyukurlah~

Permata Nusantara berkata...

Salam Ibnurashidi,
Selamat datang ke Teratak Nusantara ini...Terima Kasih di atas ingatan dan juga doa itu ya..(^_^)

Iliana,
Dugaan ini memang benar2 menguji kesabaran saya..apatah lagi sekarang berada di semester akhir...(*_*)..namun, betul juga kata kamu...mungkin ada berita baik di akhirnya...harap begitulah....insyaallah...

Catat Ulasan